Warsztaty Pakowania Żywności na WNSPiT
15.05.2025 w Auli Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych odbyły się Warsztaty Pakowania Żywności. Organizatorem ze strony Wydziału były Panie: Dziekan dr hab. Renata Barczyńska - Felusiak prof. UJD oraz Prodziekan ds. Kształcenia i Spraw Studenckich dr Agnieszka Bąbelewska, Partnerem wydarzenia była firma Center Gaz Sp. z o.o.
Warsztaty zgromadziły Pracowników WNŚPT, studentów kierunków: Dietetyka, Produkcja i Marketing Żywności, Żywienie Człowieka i Dietetyka, a także zaproszonych uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. M. Skłodowskiej – Curie w Częstochowie oraz z Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących im. S. Żeromskiego w Częstochowie wraz z Nauczycielami.
Mieliśmy możliwość wysłuchania interesujących prelekcji, zapoznania się z praktycznymi rozwiązaniami funkcjonującymi w zakresie technologii pakowania żywności na rynku, przez zaproszone firmy:
• Center Gaz Sp. z o. o.
• Witt Polska Sp. z o.o.
• Piekarnia Jędryka Częstochowa
• Zakład Przetwórstwa Mięsnego „MIDEX"
• oferty Laboratorium Badań Środowiskowych i Nowych Materiałów WNŚPT UJD.
Warsztaty zostały objęte patronatem Prezydenta Rady Izby Przemysłowo-Handlowej w Częstochowie, dr hab. Edmunda Golisa, prof. UJD. Bardzo dziękujemy za tak liczny udział w Warsztatach i zapraszamy na kolejne spotkania!
opr. Agnieszka Bąbelewska
Data dodania: 16 maja 2025