W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Warsztaty Pakowania Żywności na WNSPiT

15.05.2025 w Auli Wydziału Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych odbyły się Warsztaty Pakowania Żywności. Organizatorem ze strony Wydziału były Panie: Dziekan dr hab. Renata Barczyńska - Felusiak prof. UJD oraz Prodziekan ds. Kształcenia i Spraw Studenckich dr Agnieszka Bąbelewska, Partnerem wydarzenia była firma Center Gaz Sp. z o.o.
Warsztaty zgromadziły Pracowników WNŚPT, studentów kierunków: Dietetyka, Produkcja i Marketing Żywności, Żywienie Człowieka i Dietetyka, a także zaproszonych uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. M. Skłodowskiej – Curie w Częstochowie oraz z Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących im. S. Żeromskiego w Częstochowie wraz z Nauczycielami. 

Mieliśmy możliwość wysłuchania interesujących prelekcji, zapoznania się z praktycznymi rozwiązaniami funkcjonującymi w zakresie technologii pakowania żywności na rynku, przez zaproszone firmy:
• Center Gaz Sp. z o. o.
• Witt Polska Sp. z o.o.
• Piekarnia Jędryka Częstochowa
• Zakład Przetwórstwa Mięsnego „MIDEX"
• oferty Laboratorium Badań Środowiskowych i Nowych Materiałów WNŚPT UJD.

Warsztaty zostały objęte patronatem Prezydenta Rady Izby Przemysłowo-Handlowej w Częstochowie, dr hab. Edmunda Golisa, prof. UJD. Bardzo dziękujemy za tak liczny udział w Warsztatach i zapraszamy na kolejne spotkania!

Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności
Warsztaty Pakowania Żywności


opr. Agnieszka Bąbelewska

Data dodania: 16 maja 2025